top of page
  • Foto van schrijverDyantha

Dit zijn leuke cadeaus voor een aanstaande moeder 

Verwacht je vriendin binnenkort een kindje? Een speciaal moment, die je vanzelfsprekend niet zomaar aan je voorbij wilt laten gaan. Ga op zoek naar een passend cadeau voor je vriendin, zus of collega gerelateerd aan het moeder worden. In dit artikel vind je inspiratie voor leuke cadeaus die je een aanstaand moeder kunt geven. Aan welke cadeaus heb je zelf al gedacht?




Zwangere vrouw in witte jurk tijdens gender reveal met roze wolk



Deze opties vallen vaak in de smaak


Je kunt de aanstaand mama verrassen met een leuk boek, waarin ze meer leest over de tijd die komen gaat. Ook leuk is een pakket met items, die je vriendin de komende tijd voldoende laten ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van een gepersonaliseerde kimono of badjas met een tegoedbon voor een dagje zwemmen samen. Pas op met het boeken van een sauna, zeker in het eerste trimester wordt dit sterk afgeraden omdat de hoge temperaturen de aanleg van de organen van een kleintje kunnen belemmeren. Je zou de tegoedbon natuurlijk ook kunnen geven voor de periode nadat de kleine geboren is! 




Gepersonaliseerde woonaccessoires met foto’s


Kijk bijvoorbeeld ook eens naar een typisch housewarming cadeau, een houder met een houten fototegel of kaart. Klinkt misschien gek, maar dit is vaak juist ook heel geschikt voor een aanstaande moeder. Het leuke hieraan is dat je deze kunt personaliseren met bijvoorbeeld een foto van je zwangere vriendin. De dikke buik die ze mogelijk al heeft is iets om trots op te zijn. Wanneer de kleine straks geboren is, kun je de houten kaart vervangen voor een foto van de pasgeboren baby. In plaats van een houder met een houten kaart, zou je ook voor een houten kaarthouder met een glazen theelicht kunnen kiezen. Het idee ervan is vergelijkbaar; het theelicht helpt een gezellige sfeer in huis te creëren. Plaats er direct een kleine geurkaars in, om de aanstaand moeder te laten ontspannen. 



In plaats van een houder met kaart of foto, zou je kunnen kijken naar gepersonaliseerde cadeaus als een bewaarblik met foto, een gepersonaliseerde borrelplank, enzovoorts. Of denk aan een invulboek voor zwangere vrouwen. Zo’n invulboek laat hen bijhouden wat ze meemaken en voelen tijdens hun zwangerschap. Het is hartstikke leuk om dit op een later moment nog eens terug te lezen! 



Praktische cadeaus voor een aanstaand mama 


Naast de voorgaande gepersonaliseerde items, zou je verschillende praktische cadeaus kunnen overwegen. In de inleiding van dit artikel wordt een informatief boek al als optie genoemd. Zeker bij een eerste zwangerschap komt er veel op een aanstaand moeder af. Wat moet je allemaal in huis halen? Hoe richt je de babykamer op een slimme wijze in? Welke babyspullen zijn onmisbaar en wat heb je eigenlijk helemaal niet nodig? Waarmee moet je rekening houden bij een NIPT-test en bijvoorbeeld 13-weken echo? Enzovoorts. Er zijn verschillende boeken die een moeder op een hele leuke wijze voorbereiden op dat wat er komen gaat. Overigens heb je niet alleen als moeder wat aan zo’n boek; er zijn ook varianten voor vaders. Hoe kunnen zij hun vrouw het beste ondersteunen tijdens de zwangerschap en bevalling die komen gaat? 



Andere praktische cadeaus voor aanstaand moeders zijn een doppler of luistertoeter. Het is een handige gadget waarmee een moeder tijdens de zwangerschap zelf naar het hartritme van de kleine kan luisteren. Dit vergt overigens enige oefening; hoe voorkom je dat je naar het hart van moeder zelf luistert? Op het internet valt er veel over te lezen. 



Cadeaus voor de baby van je vriendin... 


Tot slot kun je alvast wat babyspullen cadeau doen. Denk bijvoorbeeld aan een aantal pakjes in maat 50 of 56, hydrofieldoeken, rompers, enzovoorts. Of denk aan een aantal items voor in de babykamer. Ook handig is een babynestje, die altijd van pas zal komen in de eerste paar maanden. 

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page