top of page
  • Foto van schrijverDaan

Getest: de Cybex Gazelle S duo kinderwagen

Bijgewerkt op: 2 aug.

Met de komst van onze tweeling zijn we op zoek gegaan naar een duo kinderwagen die het meest geschikt is voor onze situatie en die we als vaste kinderwagen willen gebruiken. We testen natuurlijk constant een heleboel verschillende kinderwagens, maar we vinden het fijn om er eentje als "vaste" kinderwagen te gebruiken. Zo weten we zeker dat we in ons dagelijks leven een goede basis hebben en niet voor verassingen komen te staan.


Onze keuze is gevallen op de Cybex Gazelle S duo kinderwagen. Deze kinderwagen is speciaal ontworpen voor tweelingen, en we nemen je in deze blogpost graag mee in onze ervaring en avonturen. We zullen je natuurlijk uitleggen waarom we voor de Gazelle S hebben gekozen, en vertellen je graag onze positieve en negatieve punten. Veel leesplezier!



Cybex Gazelle S duo kinderwagen getest in heemraadspark rotterdam - zijaanzicht schuin






Over de Cybex Gazelle S


De Cybex Gazelle S is een premium tweeling kinderwagen, die je ook al kan gebruiken bij één kind. Vanuit een mono situatie met één kind kan je direct verder in een duowagen (met jonger broertje of zusje) of je start meteen een tweeling als tweelingwagen.


De Gazelle is wel ontworpen om uiteindelijk te gaan gebruiken met twee kinderen. Het is dus niet een monowagen die je als optie eventueel nog kan ombouwen tot een duowagen.


Wat meteen opvalt is een hele belangrijke eigenschap: de wiegjes en zitjes zijn in de lengte achter elkaar geplaatst. Dit maakt de kinderwagen net zo breed als een enkele kinderwagen, maar wel een stuk langer. Verderop in dit artikel lees je alles over hoe wij dit ontwerp hebben ervaren.


Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de Cybex Gazelle S op een rijtje:


  • Tweelingkinderwagen, tevens te gebruiken als:

    • Mono kinderwagen met extra bagagemand

    • Duo kinderwagen voor kinderen verschillend in leeftijd

  • Wiegjes / stoeltjes in de lengte geplaatst

    • Smal en lang ontwerp

  • Slim schuifsysteem waarmee je de plaatsing van de stoeltjes / wiegjes kan bepalen

    • Dit zorgt zelfs voor 20 verschillende configuraties

  • Bagagemand kan 13 kg aan

    • Lekker veel!

  • Extra bagagemand bij gebruik als enkele kinderwagen: 10 KG

    • Samen met 13kg in de mand beneden, ongekend veel ruimte als je één kind vervoerd

  • Vanaf de geboorte tot zo'n 4 jaar

  • Max 2 x 22 KG kinderen

    • Dat is heel veel en laat zijn bouwkwaliteit zien

  • Te combineren met meerijdplankje en zo te gebruiken voor drie kinderen

  • Compact opvouwbaar bij één stoeltje, dit wordt natuurlijk lastiger bij twee

  • Afmetingen:

    • Breedte: 65 cm

    • Lengte: 93-106 cm

    • Hoogte (duwstang): 100-110 cm

  • Gewicht: 12.9 kg




Je shopt de Gazelle S kinderwagen bij:






Het ontwerp



Cybex Gazelle S duo kinderwagen getest in heemraadspark rotterdam - zijaanzicht schuin

De Gazelle S heeft een elegant en slim ontwerp. De constructie en gebruikte materialen zijn high-end en dat merk, voel en ervaar je. Hij is super stevig. Dat blijkt al uit het feit dat je hem kan beladen met 2x22 aan kinderen. En, ook nog een meerijdplankje is ook geen probleem.


De duwstang kan je uitschuiven. Hierdoor kan je hem compact inklappen, maar je kan je stang ook aanpassen aan de lengte van jou vs. je partner.


De rem zit mooi aan de zijkant, waardoor je er niet per ongeluk tegenaan trapt tijdens het wandelen. Daarnaast is de rem slim ontworpen:


  • Eén keer trappen en de rem zit vast, nog een keer met je voet duwen en de rem is weer los. Je hoeft de rem dus niet met het puntje van je schoen omhoog te liften - zo blijven je schoenen mooi!


  • De rem is via een slim systeem verbonden aan het andere wiel, waardoor er geen as direct naar het andere wiel loopt. Hierdoor heb je veel vrije ruimte tussen de wielen, wat erg fijn is voor langere personen.


Het meest bijzondere aan het ontwerp is het slimme schuifsysteem van de Gazelle S. Op de verticale as van de kinderwagen zijn de bevestigingspunten voor de wiegjes of stoeltjes. Nu is het bijzondere dat je deze bevestigingspunten langs deze as kan schuiven in drie verschillende posities. Hierdoor kan je de plekken aanpassen naar de behoefte op dat moment, afhankelijk van je configuratie. Dit zorgt er voor dat de kinderwagen in wel 20 verschillende configuraties is te gebruiken!



Lilly op meerijdplankje Cybex Gazelle S tweeling kinderwagen bij het water in Rotterdam

Drie kinderen vervoeren met één kinderwagen, het kan! Je moet de bovenste wieg wel helemaal naar beneden schuiven om ruimte te creëren voor het kind op het meerijdplankje. Het rijdt prima, maar je moet zelf wel een beetje aan de zijkant lopen omdat je anders het meerijdplankje raakt.




Je shopt de Gazelle S kinderwagen bij:









De vele mogelijkheden


We hebben het al even benoemt, door het slimme systeem van de Gazelle kan je de kinderwagen in meer dan 20 verschillende posities gebruiken. Dit is super handig en brengt je in de dagelijkse praktijk heel veel plezier.


Met de wiegjes is het nog niet heel spannend. Deze gebruik je namelijk in de onderste en de bovenste positie. Zo is het gewicht goed verdeeld en is er voldoende ruimte tussen de wiegjes. Gebruik je een meerijdplankje, dan is er in deze positie geen ruimte voor het kind om te kunnen staan. In dit geval kan je de bovenste wieg naar beneden schuiven naar de middelste positie, en werkt het wel. Dit is niet ideaal, maar zorgt er wel voor dat het kan.


Met het gebruik van de zitjes wordt het nog veel interessanter, en zal je verbaast zijn over de verschillende mogelijkheden en vooral ook hoe vaak je hier gebruik van maakt. De zitjes kunnen allebei naar voren gericht zijn, zodat de kindjes dezelfde richting op kijken. Ongezellig? Geen probleem, je draait eenvoudig het voorste zitje om en de kindjes kijken glimlachend naar elkaar. Ben je ergen waar het hard waait? Draai de zitjes allebei met de rug naar de wind toe en iedereen zit lekker warm uit de wind.


Belangrijk detail is dat je bij alle verschillende posities altijd een groot deel van de bagagemand nog goed kan gebruiken. Bij andere kinderwagens wordt deze soms helemaal gevuld door het tweede zitje.


De zittingen kunnen helemaal plat, waardoor er goed geslapen kan worden. Dankzij de grote zonnekap kan je een heerlijk beschut slaapplekje creëren.






Je shopt de Gazelle S kinderwagen bij:





 


We zijn de kinderwagen nog dagelijks aan het testen en zullen dit verslag verder updaten met onze ervaringen; o.a. met de rijeigenschappen!


0 opmerkingen

Comments


bottom of page