top of page
  • Foto van schrijverDyantha

Tips om een kinderkamer nog leuker te maken

Een leuke kinderkamer is een fijne plek voor het kind en geeft ook veel plezier aan de ouders. Je vind bij ons en op andere plekken online al veel informatie om een kinderkamer goed in te richten. De basics ken je inmiddels dus waarschijnlijk al - zoals een fijn bedje, een handige kast en leuke accessoires. Maar, er is een aantal elementen waar men niet direct aan denkt. We zetten ze in dit artikel voor je op een rijtje!




Kleurrijke kinderkamer Nederlandse kinderkamer met bed, speekleed en tipi


Een fijne speelplek

Voor ieder kind is het heerlijk als ze in hun kamer een lekker hoekje hebben waar ze kunnen spelen. De kamer moet hier natuurlijk wel groot genoeg zijn, maar geloof ons, zo’n hoekje kan je ook in een kleine kamer creëren.  Leg bijvoorbeeld een leuk speelkleed of een vloerkleed kinderkamer neer en zet de manden met speelgoed daaromheen. Wanneer jouw kind het speelgoed op de eigen kamer bewaart, dan slingert er zo min mogelijk zooi in de woonkamer. Naast spelen kunnen kinderen (of ze nou kunnen lezen of niet) het ook heerlijk vinden om in boekjes te bladeren. Een klein boekenkastje in de kinderkamer met een fijne poef ernaast is dus ook een aanrader.



Zachte items

Een kinderkamer krijgt een zachte en welkome uitstraling wanneer je met genoeg zachte items werkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een een mooie poef, een zachte kinderfauteuil en knuffels die je bijvoorbeeld bovenop de kast zet. Naast zachte items kun je in een kinderkamer het best werken met zachte kleuren. Naast het standaard lichtroze en lichtblauw zijn geel of groen ook uitstekende keuzes. Alle kleuren die met wit gemengd zijn zijn ideaal voor een kinderkamer.



Goede en overzichtelijke opbergruimte

Een kind is al druk genoeg in zijn of haar hoofd en een rustige kinderkamer is daarom een must. Hoe meer spullen achter gesloten deuren of in lades verstopt zitten, hoe rustiger de kamer oogt. Speelgoed en dergelijke kun je ook in opbergbakken bewaren, maar zet deze in een kast en laat deze niet los rondslingeren door de kamer, dan oogt het weer ontzettend onrustig. Ga voor kasten, opbergdozen en lades die het kind ook zelf kan openen en maak (als het kind wat ouder is eventueel samen) een indeling van wat waar moet. Zo hoef jij jouw kind op een bepaald punt niet meer altijd bij te staan tijdens het opruimen van de kinderkamer.



Verduisterende gordijnen

Jonge kinderen slapen veel, maar jonge kinderen hebben ook een uitstekende biologische klok. Gaat jouw kind om zeven uur of half acht naar bed? In de zomer kan dat nog wel eens een uitdaging zijn, want zeker in juli kan het echt wel eens tien uur zijn eer het een beetje donker wordt buiten. Goede verduisterende gordijnen zijn daarom ontzettend belangrijk in een kinderkamer. Als je gaat voor een lekker dikke stof als velours kunnen deze gordijnen de kamer ook nog eens extra isoleren, waardoor je minder hoeft te stoken om de boel daar goed warm te houden. Met deze items leg jij een goede basis!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page